Laadpalen

Bedankt voor uw hulp bij het bepalen van goede locaties voor 44 laadpalen in Heiloo. In de periode van 21 maart t/m 19 april 2023 kon iedereen reageren op voorgestelde locaties. Wij hebben in totaal 102 reacties ontvangen.

De meeste reacties zijn positief (74%) met in een aantal gevallen zelfs een vraag naar nog meer laadpalen. De negatieve reacties zijn vooral gericht op het verwachte effect van een laadpaal op de beperkte parkeermogelijkheden. Daarnaast lezen wij in een aantal reacties terug dat in de betreffende straat of buurt weinig vraag naar laden is.

Uw reacties verwerkt

Wij hebben de positieve reacties gebruikt als extra bevestiging dat de voorgestelde laadlocatie geschikt is. De negatieve reacties hebben we gebruikt om de locatie nogmaals kritisch te toetsen op harde eisen, zoals:

  • geen plaatsing voor een raam of deur, en
  • minimaal 90 cm doorgang op het trottoir.

Daarnaast hebben wij meerdere bruikbare suggesties ontvangen voor een betere laadlocatie. In 6 gevallen hebben suggesties geleid tot deze betere laadlocatie. 2 beoogde laadlocaties hebben wij verwijderd zonder alternatief in de buurt. In beide gevallen dank voor het meedenken!

Definitieve laadlocatie

De 44 min 2 laadpalen gaan we tot en met eind 2025 realiseren. In eerste instantie laten we de laadpaal pas plaatsen wanneer wij een concreet verzoek van een e-rijder in de buurt van de beoogde laadlocaties ontvangen. Met deze aanpak voorzien we in de laadbehoefte bij een concrete vraag naar laden en kunnen we de huidige lange wachttijden voor een laadpaal enigszins inkorten.

Klik hier voor de geplande laadlocaties

Hoe nu verder?

Nu de definitieve laadlocaties bekend zijn, gaan wij zo snel als mogelijk een verkeersbesluit publiceren waarbij we 2 parkeerplaatsen reserveren waar u straks uw elektrische auto kunt opladen. Het verkeersbesluit publiceren we op mijnoverheid.nl en in het Gemeentenieuws. Bent u het niet eens met een laadlocatie in het verkeersbesluit dan kunt u een bezwaar indienen voor de betreffende locatie. 

Wij verwachten dat laadpaalexploitant TotalEnergies de eerste laadpalen op zijn vroegst eind van dit jaar gaat plaatsen. De doorlooptijden voor het plaatsen van laadpalen zijn momenteel in heel Nederland langer dan gebruikelijk vanwege de sterke groei in aantal elektrische auto’s en grote vraag naar laadpalen.

Contact

Gemeente Heiloo
Raadhuisplein 1
1851 JL Heiloo

Whatsapp: +316 257 561 60 
info@heiloo.nl
072 535 66 66

Denk mee over Heiloo is een initiatief van de gemeente Heiloo.

 
 
Cookie-instellingen