NK Tegelwippen

Tegels eruit en groen erin! De gemeente Heiloo doet ook mee aan het NK Tegelwippen. Tot 31 oktober strijden 140 gemeenten in Nederland om de Gouden Tegel en Gouden Schep. Iedereen kan meedoen door tegels in zijn (gevel)tuin te vervangen door groen. Voor deze actie biedt de gemeente Heiloo een tegelophaalservice. Daar kunt u zich tot en met zondag 26 mei voor aanmelden. Doet u ook mee?

Het NK Tegelwippen loopt tot en met het eind van het ‘Vergeten Plantseizoen’, zodat oktober nog optimaal benut wordt voor het vullen van de tuinen. Tijdens het NK Tegelwippen wordt gemeten hoeveel vierkante meter bestrating plaats heeft gemaakt voor groen. En daar kunnen ook inwoners een bijdrage aan leveren.

Tegels ophalen

Om het gemakkelijk te maken komt er een tegelophaalservice. U kunt zich uiterlijk tot en met zondag 26 mei aanmelden voor deze service. Van tevoren dient u een Bigbag op te halen. De week na deze ophaaldagen (1 t/m 5 juli) worden de tegels weer opgehaald. Kijk daarvoor hieronder naar de voorwaarden en meld u aan.

Voorwaarden en aanmelden

Meer groen

Met meer groen voorkomt u wateroverlast en het biedt meer koelte op warme dagen. Ook houdt het water vast, wat goed is in tijden van droogte. Piekbuien en tijden van droogte, wisselen elkaar namelijk steeds vaker af. Daarnaast wordt de leefruimte voor planten en dieren vergroot. Op deze manier werken we samen aan een gezondere en mooiere leefomgeving.

Heeft u zelf een bijdrage aan het verwijderen van bestrating geleverd? Dan kunt u uiteraard ook zelf de tegels bij de milieustraat inleveren. Geef uw bijdrage dan door op NK tegelwippen. Deze wordt dan opgeteld bij de andere resultaten binnen de gemeente op de zogenaamde tegelteller. De inwoners die gebruik maken van de ophaalservice hoeven de tegels niet aan te melden. In jhet najaar komt er nog een moment. Deze staat gepland in oktober.

Kijk voor meer informatie op NK tegelwippen.

Contact

Gemeente Heiloo
Raadhuisplein 1
1851 JL Heiloo

Whatsapp: +316 257 561 60 
info@heiloo.nl
072 535 66 66

Denk mee over Heiloo is een initiatief van de gemeente Heiloo.

 
 
Cookie-instellingen